Ознака: Магистри

Промовирана 15-та јубилејна генерација додипломци на Правниот факултет во Кичево

Денеска со пригодна свеченост на Правниот факултет Кичево, беше промовирана 15-та генерација дипломирани правници и магистри. На оваа свеченост беа промовирани 64 дипломирани правници...

Магистрираат и докторираат, но не можат да најдат работа

Невработените доктори на наука најчесто се доктори по социјални работи, по педагогија, по политички или економски науки, по филозофија како и доктори по филолошки...