Ознака: луан старова

Конференција „Луан Старова – писател и истражувач“

Меѓународната научна конференција „Луан Старова – писател и истражувач“ ќе се одржи денеска на Катедрата за албански јазик и книжевност при Филолошкиот факултет „Блаже...

Промоција на книги од Луан Старова во Софија

По повод Денот на независноста во Културно-информативниот центар на Македонија во Софија се одржа промоцијата на книгите „Цариградски емигрант“ и „Граница“ од Луан Старова....

Почина академик Луан Старова

На 80 годишна возраст денеска почина академик Луан Старова, објави вечерва неговото семејство на Фејсбук. – Со голема болка ве известуваме дека денеска почина нашиот...

Промоција на книгата „Ервехе“ од Луан Старова во КИЦ – Софија

Oд 18.30 часот во Културно-информативниот центар на Македонија во Софија, ќе се одржи промоција на бугарското издание на книгата „Ервехе“ од акад. Луан Старова. Исполнета...

Промоција на романи од Луан Старова

Во свечената сала на МАНУ, денеска, со почеток во 12 часот, ќе се одржи промоција на четири романи објавени на хрватски јазик од писателот...

„Тим-прес“ од Загреб објави четири романи на Луан Старова

Издавачкиот центар „Тим-прес“ од Загреб, во еден том ги објави романите „Времето на козите“ и „Враќањето на козите“ на Луан Старова. Култниот роман на...

Промоција на романот „Граница“ на Луан Старова

Во градската библиотека „Браќа Миладиновци“ денеска напладне ќе биде промовиран романот „Граница“ од академик Луан Старова. - „Граница“ е шеснаесетта книга од неговата балканска...