Ознака: Лобирање

Има ли Македонија своја индустрија на влијание

Лобирањето е активност што е продукт на модерните демократски држави и опфаќа секакви области на политиката од локално ниво, па до национално дејствување на...

Лоби или глоби

Дали на лобирањето второ име му е легална корупција Целта на носењето на овој закон, кој веќе е во собраниска процедура, е поефикасна превенција од...

Истрага против Џулијани за незаконско лобирање

Личниот адвокат на американскиот претседател Доналд Трамп, Руди Џулијани, е цел на истрага на федералните обвинители во Њујорк поради можно прекршување на законот за...

Лобирање надвор, но и средување на состојбите дома

Засилената дипломатска активност во странство, во пресрет на доделување на очекуваниот датум за преговори со ЕУ во октомври, нема да има голем ефект без...

Попушта лобирањето на САД за прием во Интерпол?

Генералното собрание на Интерпол ќе се одржи во втората половина на ноември во Дубаи, на кое ќе се разгледа барањето на Косово да стане...

Лобирањето излегува од темните кулоари на власта

Со новиот закон лобирањето во Србија ќе стане легална професија, а најголема новина ќе биде тоа што се дозволува да функционираат и нерегистрирани лобисти Законот...