Ознака: крзно

Калифорнија забрани производство и продажба на крзно

Забраната на Калифорнија за продажба и производство на нови производи од животинско крзно официјално стапи во сила на 1 јануари 2023 година, со што...

Не смеат да јадат школки, да носат крзно, да патуваат заедно

Строги правила што кралското семејство треба да ги почитува Познато е дека британското кралско семејство има строги правила што мора да ги почитуваат сите негови...

Во Барселона одржан протест против трговијата со крзно

Во Барселона беше одржан протест против употребата на животинско крзно и кожа. Демонстрантите протестираа во центарот на Барселона, легнати голи и прекриени со вештачка...

Најголемите мачки на светот се нежни и ведри суштества

Титулата најголема мачка на светот ѝ припаѓа на расата мејн кун, која достигнува тежина од 11 килограми Постојат многу видови мачки: мали, без крзно, брзи,...