Ознака: кредити

Каков сигнал праќаат зголемените кредити и депозити

Тренд на раст и кај банкарските кредитирања и кај граѓанските банкарски депозити Анализирано на годишно ниво, вкупните депозити се зголемени за 9,3 отсто, поради повисоките...

Се укинува можноста за земање кредит за затворање на претходно доспеан...

Поголема заштита на граѓаните, кои користат услуги на финансиските друштва и зголемување на довербата во финансиските друштва се дел од целите на измените на...

Во септември се земале повеќе станбени кредити, се намалил бројот на...

Кредитите на домаќинствата во септември се зголемени за 0,7% на месечно ниво. Во споредба со истиот месец претходната година, кредитите на домаќинствата се повисоки...

НЛБ Банка со промотивна кампања за кредитите за физички лица до...

НЛБ Банка во периодот од 1.11.2021 до 31.12.2021 година подготви промотивнa кампања за сите кредити за физички лица. Ова е одличен момент за долгорочна...

Зачекорете во нова среќна приказна со кредитите на НЛБ Банка

Купувањето или уредувањето на стан или куќа е една од најголемите финансиски одлуки во животот на секоја личност и затоа е многу важно да...

Со бескаматни кредити ќе им се помага на најпогодените сектори...

Новата бескаматна кредитна линија „Ковид 4“, за која компаниите ќе може да аплицираат од 15 јули, ја промовираа вчера заменик-претседателот на Владата на Република...

Банките да ги чуваат резервите за покривање потенцијални загуби

И покрај предупредувањето на Меѓународниот монетарен фонд, домашните финансиски авторитети не очекуваат проблеми што би можеле да ја загрозат ликвидноста или солвентноста на банките Предупредување...

НЛБ Банка со промотивна кампања за кредитите за физички лица до...

Во периодот од 1.04.2021 до 31.05.2021 година НЛБ Банка започнува промотивна кампања за кредитите за физички лица. За време на промотивниот период клиентите ќе...

Туристичките агенции не прифаќаат кредити

Туристичките агенции лути по изјавите за содржината на петтиот пакет мерки. По изјавите на вицепремиерот Битиќи и министерот за економија Бектеши дека во петтиот...

Развојната банка на Македонија одобри нови кредити

Нови 733 кредитни барања се одобрени од третата бескаматна кредитна линија со грант компонента, која се реализира со финансиска поддршка од Европската Унија, преку...