Ознака: краток расказ

Им ги врачивме признанијата на авторите на најдобрите приказни за 2022...

Конкурс за краток расказ на „Нова Македониjа“ Признанијата на авторите на најдобрите кратки раскази за 2022 година, според резултатите од годинашниот анонимен Конкурс за краток...

Ги доделивме признанијата на авторите на најдобрите приказни за 2022 година

Конкурс за краток расказ на „Нова Македониjа“ Признанијата на авторите на најдобрите кратки раскази за 2022 година, според резултатите од годинашниот анонимен Конкурс за краток...

Резултати од Конкурсот за краток расказ на „Нова Македониjа“

Ги избравме најдобрите приказни за 2022 година По разгледувањето и препрочитувањето на пристигнатите над 250 ракописи на годинашниот Конкурс за краток расказ на „Нова Македонија“,...

„Нова Македонија“ распишува конкурс за краток расказ

„Нова Македонија“ распишува конкурс за краток расказ за 2022 година.

Врачени наградите за краток расказ на „Нова Македонија“

Ценејќи го првенствено квалитетот на пристигнатите раскази на годинашниот Конкурс за краток расказ ги избравме најдобрите автори за годинава на кои денеска во кафулето...

Првата награда за Лилјана Пандева за „Ронка леб“

Добитници на Конкурсот за краток расказ на „Нова Македониjа“ Во изминатиот период во нашата редакција се јавија авторите на наградените раскази на годинашниот Конкурс за...

Резултати од Конкурсот за краток расказ на „Нова Македониjа“

Главни награди Прва награда - „Ронка леб“ (шифра: Мајка) Втора награда - „Татко“ (испратен без шифра, од следната адреса: [email protected]) Трета награда - „Посета“ (шифра: Хопер13) Откупни награди „Еден убав...

Kонкурс за краток расказ

„Нова Македонија“ распишува конкурс за краток расказ. Пропозиции: – расказите да не бидат подолги од 100 реда (три страници со новинарски проред или најмногу до 7.000 карактери) –...

Ентелехија

Откупна награда на Конкурсот за краток расказ на „Нова Македонија“ Емилија Гиноска Детето не го јадеше еклерот на чинијата, туку удираше со метално лажиче по неа...

Доделени традиционалните награди на „Нова Македонија“ за краток расказ

  Петре Димовски за расказот „Во трка за животот“ ја доби првата награда на конкурсот на дневниот весник „Нова Македонија“, на денешното доделување на признанијата...