Ознака: кохезија

Претстојат кохезија и кохеренција

Што ќе донесе новото проширување на БРИКС Предвидувањата на некои аналитичари се дека „новиот економски сојуз ќе стане водечка економска сила до 2050 година ако...

Има ли кохезија да се пресече македонскиот гордиев јазол?

Декларацијата на Комората објавена на денот на стогодишнината и Стратегијата за развој 2022-2042 се почетната основа за решавање на ова круцијално прашање - постигнување...

Спортскиот национализам нова надеж за глобална кохезија

Во периодот на одржувањето на Олимписките игри, политичките аналитичари препознаа една нова форма, облик и димензија на национализмот, целосно спротивен на познатата идеологија со која...

Фудбалот го презема приматот на глобална кохезиона сила

Никогаш во досегашната историја односите и врските помеѓу ЕУ и САД не биле толку затегнати како сега. И двете администрации најавуваат царински војни, воведуваат...