Ознака: КИЦ

Фотографиите на Сашо Димовски раскажуваат за индиректните последици од земјотресот

Изложба во КИЦ Изложба на фотографии на Сашо Димовски по повод 60 години од земјотресот во Скопје ќе биде отворена вечерва, во КИЦ. Фотографиите раскажуваат...

Доајенот на уметничката фотографија Александар Кондев во КИЦ

Изложба на фотографии на Александар Кондев ќе биде отворена од денеска до 12 јули во Културно-информативниот центар во Скопје, во рамките на „Скопско лето“....

„Инструментите на моите предци“ во КИЦ

Детскиот културен центар „Карпош“, покрај 75-годишниот јубилеј на центарот, оваа година исто така по петти јубилеен пат ќе го организира фестивалот и натпревар на...

Изложбата „Вселена. Човек. Интелигенција“ во КИЦ

Институтот „Гете“ ја носи во Скопје светската патувачка изложба за врвните истражувања во Германија, која носи наслов „Вселена. Човек. Интелигенција“. Тоа е интерактивна изложба...

Изложба на слики на Вангел Срнаков во КИЦ

„Поглед преку...“ е насловена изложбата на слики од Вангел Срнаков во Културно-информативниот центар – Скопје, Салон империјал 1, која ќе биде отворена до 29...

Промоција на „На враќање“ во македонскиот КИЦ во Софија

На 9 март, со почеток од 18.30 часот, во КИЦ на Македонија во Софија ќе се одржи промоцијата на книгата „На враќање“ од македонската...

Дискусија за препевот и промоција на книга на Елена Пренџова

Дискусија за препевот како посебна вештина во преводниот занает и промоција на мултијазичната збирка поезија „За една кратка урбана љубов што стравуваше да се...

„Убавите жени на мојот народ“ во КИЦ

„Убавите жени на мојот народ“ e концептуална изложба на фотографии на Славчо Максимовски, која ќе биде отворена вечерва, во 19 часот, во салонот „Империјал“,...

Фотографска изложба посветена на Ник Кејв во КИЦ

Осмото издание на фестивалот за музички документарни филмови „Скопје синема сити“ ќе се отвори со изложба на српскиот рок-фотограф Немања Ѓорѓевиќ. Изложбата е насловена...

Изложба на фотографии од Ник Кејв во КИЦ

Годинешното, осмо издание на филмскиот фестивал „Скопје синема сити“ ќе започне со изложба на фотографии од Ник Кејв од реномираниот српски фотограф Немања Ѓорѓевиќ....