Ознака: кинематографер

Ако немате добро сценарио, попусто е убава фотографијата

Кристијан Теодоров, фотограф и кинематографер Кристијан Теодоров од 2008 година ја почнува својата фотографска кариера како фотограф на концерти и фестивали. Официјален фотограф е на...

Британскиот кинематографер Роџер Дикинс добитник на „Златна камера 300“ за животно...

Британскиот оскаровец Роџер Дикинс, кинематографер на култни филмови како „Бегство од Шошенк“, „Фарго“, „Човекот кој не беше таму“, „Нема земја за стари луѓе“... и...