Ознака: камења

Камења

Откако на повеќето странски политичари што изминатиот период ја посетија земјава за да притиснат да се направат уставните измени им стана јасно дека таа...

Со свои камења по своја глава

Словенија се најде во средиштето на меѓународен скандал откако магазинот „Политико“ поведе истрага за да открие како, и покрај строгите санкции против Русија, кои...

Ако е виновен Шарко, зошто дрва и камења по Марко?!

Време е енергетските компании да размислат за подобрување на ефикасноста во своето работење, елиминирање на сите непотребни трошоци, особено трошоци што не се суштински...

Бунт на мигранти во камп во БиХ, ги гаѓале полицајците со...

Во мигрантскиот камп на локалитетот Липа во Босна и Херцеговина дојде до бунт од страна на поголем број мигранти, кои предизвикале материјална штета на...

Во необичниот јапонски музеј ќе ги најдете Ити, Елвис и Исус

  Во музејот „Чинсекјан“, што во превод значи „Музеј на интересни камења“ во Јапонија се наоѓаат околу 1.700 камења со интересни облици, од кои 900...

Со редење камења до почист ум

Балансирањето или редењето камења е уметност, дисциплина или хоби во кое камењата се редат еден врз друг, без да се користи лепило или какви...