Ознака: истребување

Се наоѓаме на средината на шестото масовно истребување

Голем број истражувачи тврдат дека сме среде шестото масовно истребување, кое не било предизвикано од астероид или од нешто слично, туку од прекумерниот раст...

Шкотската дива мачка е на работ на истребување

Новото истражување покажа дека популацијата на шкотските диви мачки е на работ на истребување и дека повеќето од оние што живеат во дивината се...

Научниците ги спасуваат северните бели носорози од истребување

Тим меѓународни научници што работат на пронаоѓање начини за што побрзо спасување на редок вид од северниот бел носорог рекоа дека постигнале напредок со...

(ВИДЕО) Геноцидот на охридската пастрмка за време на мрестот е огледало...

Немилосрдно истребување на рибниот фонд во Охридско Езеро со нелегален риболов и шверц кон Албанија На дното на Охридско Езеро демнат страшни и немилосрдни илегално...

Во Австралија 113 видови се под ризик од истребување

Австралија регистрира 113 животински видови на кои итно им е потребна помош, откако нивната популација и живеалишта беа уништени од неодамнешните пожари. Деветнаесет цицачи, 13...

Научниците предупредуваат: Итно е потребен нов црвен попис!

При евидентирање на загрозените животни се користат пет категории, кои се движат од оние што се во најмала опасност до критично загрозените видови По последната...

Ќе останеме без банани, решението нема да ви се допадне

Неодамна светската наука се соочи со проблем на габички кои предизвикуваат „панамска болест“, која ги напаѓа плантажите со банани ширум светот, која се заканува...