Ознака: интернетот

Лансиран ултрабрзински интернет од следната генерација

Кина прва во светот направи нов револуционерен исчекор поврзан со интернетот Кина го лансира првиот ултрабрзински интернет во светот, „’рбет“ од следната генерација, со пропустлив...

Голема грешка на популарниот софтвер може да влијае на интернетот

Недостатокот или ранливоста, која беше откриена неодамна, се наоѓа во софтверот базиран на Јава, познат како Лог4ј. Големите организации го користат овој софтвер за...

Оригинална германска двојка го окупира интернетот

„Животот почнува во третата доба“ е мотото на средовечната германска двојка од Берлин, Брит Канја и Гинтер Крабенхофт. Тие го привлекуваат вниманието на јавноста...

Речиси 99 отсто од интернетот е скриен од нашите очи

На интернет денес можете да најдете многу услуги и добра, да разменувате информации, да комуницирате со семејството и пријателите, да ја контролирате својата банкарска...

Ако за комуникација затаи интернетот, радиоаматерите се на штрек

Радиоаматерите во минатото беа најактивни во ситуации на елементарни непогоди и вонредни состојби, како што е актуелнава состојба со пандемијата, но и денес се...