Ознака: интервју

Кај заталка, Македонијо?

Интервју со Горан Илијевски во својство на претседател на Партијата на Македонците во Србија прво беше објавено во серијата интервјуа во нашиот мини-проект за сондирање...

Задолжително реципроцитет во однос на признавањето на малцинствата

Интервју со Иван Сингартијски, копретседател на ОМО Илинден-Пирин Македонците, без разлика на местото на раѓање, живеење или работење, се составен и нераскинлив дел од македонскиот...

Јубилејот во знак на големите ѕвезди, а ревијалниот дел резервиран за...

 Љупчо Соколовски, уметнички директор на Фолк вечерта на „Охрид фест“ Љупчо Соколовски големиот јубилеј, 30 години „Охрид фест“ го дочекува како и минатата година, на...

Македонскиот народ низ светот е како голем оркестар без добар диригент

Македонците, без разлика на местото на раѓање, живеење или работење, се составен и нераскинлив дел од македонскиот народ. Оттука, Македонија како заеднички именител и...

Националниот сојуз да настапи со недвосмислен поглед кон иднината

Македонците, без разлика на местото на раѓање, живеење или работење, се составен и нераскинлив дел од македонскиот народ. Оттука, Македонија како заеднички именител и...

Време е да се обединиме и заедно да зачекориме

Македонците, без разлика на местото на раѓање, живеење или работење, се составен и нераскинлив дел од македонскиот народ. Оттука, Македонија како заеднички именител и...

Доколку некој се обиде да ги поткопа или урне темелите на...

Македонците, без разлика на местото на раѓање, живеење или работење, се составен и нераскинлив дел од македонскиот народ. Оттука, Македонија како заеднички именител и...

Потребно е обединување на македонскиот политички супстрат

Македонците без разлика на местото на раѓање, живеење или работење се составен и нераскинлив дел од македонскиот народ. Оттука, Македонија како заеднички именител и...

Уште пред протестите, СЗПМ подготви предлози за минималната пензија

Последното незадоволство и протестите на пензионерите, кои бараат поголем износ на минималната пензија и линеарно зголемување на пензиите за сите корисници на пензија, беа...

Сцената на Долни Сарај ми предизвикува возбуда поголема од онаа на...

Интервју со Васил Гарванлиев, пејач и композитор Васил Гарванлиев, познатиот пејач и композитор и македонски евровизиски претставник, е еден од ексклузивните гости на јубилејното 30-то...