Ознака: Инсталација

Инсталацијата „Шума за промена“ ги претставува глобалните цели

Со проектот „Шума за промени - Павилјон за глобални цели“ на архитектонското студио „Ес Девлин“, Велика Британија учествува на годинашното Биенале и ги поканува...

Инвеститорите сакаат да градат без да ја погледнат подземната инсталација

Според надлежните од јавното претпријатие „Водовод и канализација“, цевководите што минуваат низ приватните дворови се состојба на која исклучително мора да се внимава. Ископувањето...

Светлосна инсталација ги менува боите според топлината на телото

Дизајнирана од „Леувеб проекти“, „Термички кажано“ претставува светлосна инсталација што ја претставува топлината на телото на посетителите во променлива завеса од светлина и боја....

Претставување на инсталацијата „Управило и наследството на Мурто“

Скулптурната инсталација „Управило и наследството на Мурто“, која е концепциски и ликовно поврзана со претходните дела „Рамнотежист“ и „Управило“ на скулпторот Љубиша Камењаров, вечерва,...

„Имагинарни знамиња“ на Стефановска и Реџепагиќ на „Сараевска зима 2019“

Фестивалот годинава се одвива под слоганот „Бучава и бес“, а на отворањето на 12 фестивалски локации ќе учествуваат околу 1.500 уметници од 41 земја...

Инсталацијата „Бесконечност“ на Петре Николоски во „Чифте-амам“

Утревечер, со почеток во 19 часот, во објектот на Националната галерија на Македонија „Чифте-амам“ ќе се отвори изложбата насловена „Бесконечност“, на нашиот еминентен уметник...

Инсталацијата „Празна галерија“ од Методи Исков во Прилеп

Вечерва, во 19.30 часот, во ликовната галерија на ЦК „Марко Цепенков“, во Прилеп, ќе се одржи отворање на изложбата насловена „Празна галерија“ на прилепскиот...

За моите дела, ритамот е над сите вредности

Во август годинава бев дел од Меѓународното биенале за уметници што работат со природни материјали во природа во градот Гонг Ју, во Јужна Кореја,...

Инсталација на Кирила Цветковска во Торуњ

Мултимедијална инсталација „Скок во точка“, инспирирана од концептот за времето преку различни социјални сегменти, во контекст на уметничките практики, дело на младата македонска уметница...