Ознака: икарија

Патување во Икарија

Етјен Кабе во 1840 година, во Лондон, анонимно го објавил делото „Патувањата и авантурите на лорд Вилијам Карисдал во Икарија“. Во 1842 година, во...

Исчезната Британка пронајдена мртва на грчки остров

Триесет и петгогодишната Британка Наталија Кристофер, која исчезна во понеделникот наутро на грчкиот остров Икарија, попладнево беше пронајдена мртва. Нејзиното тело било пронајдено во...