Ознака: избирачки список

ДИК: Заврши увидот во Избирачкиот список и регистрацијата на гласачите од...

Заврши увидот во Избирачкиот список и регистрацијата на гласачите од дијаспората за претојните претседателски (24 април) и парламентарни  избори (8 мај). Заклучно со вчерашниот ден...

На полноќ истекува рокот за увид во Избирачкиот список и за...

На полноќ истекува рокот за увид во Избирачкиот список како и за пријавување на гласачите во дијаспората. Граѓаните уште денеска можат да се проверат...

Околу 4.000 граѓани направиле увид во Избирачкиот список, рокот истекува на...

Подготовките за претседателските, но и за парламентарните избори се интензивни од страна на учесниците на изборите, но и од страна на Државната изборна комисија...

Почнува јавниот увид во избирачкиот список

Јавниот повик за проверка на податоците во избирачкиот список за избор на претседател на 24 април и за избор на пратеници во Собранието на...

ДИК: Утре почнува јавниот увид во Избирачкиот список

Утре, на 28 февруари, во сите подрачни одделенија и канцеларии на Државната изборна комисија (ДИК), почнува јавниот увид во Избирачкиот список за претстојните претедателски...

МАЕИ со сопствена листа во Пустец, во други општини нејзини кандидати...

Единствената македонска партија во Албанија, Македонска алијанса за европска интеграција (МАЕИ) на неделните локални избори своја советничка листа има само во Пустец, а во...

Со пописот не може да се утврдува точноста на избирачкиот список,...

Очигледно е, вели Новакоски, дека има и многу непопишани граѓани Зошто е голема разликата меѓу бројот на гласачи запишани на избирачкиот список и оние пребројани...

Проблеми со гласањeто во затворите: Недостаток на паравани, затвореници ги нема...

Доцнел почетокот на гласањето низ затворите во Македонија, поради технички проблеми. Досега е евидентирано дека во затворот „Идризово“ немало паравани поради што почетокот на...

Увидот во избирачкиот список трае до четврток на полноќ

Граѓаните ќе можат да ги проверат своите податоци за избирачкиот список до четврток на полноќ, додека кандидатурите за учество на локалните избори закажани за...

До вчера 11.788 гласачи се провериле во избирачкиот список

Државната изборна комисија известува дека тече постапката за јавен увид во Избирачкиот список и истата ќе трае до 9 септември 2021 година. Заклучно со вчерашниот...