Ознака: Зоран Анчевски

Збирката „Збунети компаси“ на Зоран Анчевски добитник на наградата „Браќа Миладиновци“

Познатиот македонски поет и книжевен преведувач Зоран Анчевски е добитник на наградата „Браќа Миладиновци“ што се доделува од страна на „Струшките вечери на поезијата“...

Зоран Анчевски во фокусот на „Поетска ноќ во Велестово“

Годинешната „Поетска ноќ во Велестово“ ќе биде посветена на поезијата на Зоран Анчевски и скулптурите на Димитар Филиповски, а ќе читаат и шестмина македонски...

Стилска монолитност и творечки зенит

(Зоран Анчевски, „Небесна пантомима“, „Темплум“, Скопје, 2018) Санде Стојчевски Еве една книга што, пред оној што сака да зборува за нејзините стојности, кој наумил да...

Промоција на „Небесна пантомима“ од Зоран Анчевски

Градската библиотека „Браќа Миладиновци“ организира промоција на книгата „Небесна пантомима“ од Зоран Анчевски. Книгата е добитник на престижната награда „Браќа Миладиновци“ на „Струшките вечери...

„Струшки вечери на поезијата“ денеска во Скопје

По синоќешното затворање на 57-то издание на фестивалот „Струшки вечери на поезија“ со меѓународното поетско читање „Мостови“ на Мостот на поезијата во Струга и...