Ознака: Земјоделството

Како кинеското земјоделство доаѓа од година на година до сѐ...

Технолошки иновации за модернизирање и на земјоделството Кина ја промовираше земјоделската технологија како клучна движечка сила за квалитетен исчекор и динамизирање на нејзиниот развој, токму...

Неволјите на јаболкарите ги отсликуваат неволјите во земјоделството

По вторпат за еден месец преспанските овоштари апелираа за помош Преспанските јаболкари викендов се собраа на јавен собир на плоштадот во Ресен за да си...

Поради климатските промени, сѐ поризично е одгледувањето култури на отворено

Анализата на различните сценарија за климатски промени за земјата покажува дека просечната годишна температура ќе се зголеми за 1,0 степен Целзиусов до 2025 година...

Сушата ќе удри по енергетиката, земјоделството и по водоснабдувањето

Прогнозите за летово на светскиот метеоролошки сервис „Акуведер“ предвидуваат исклучително топло и суво лето за Балканот, а ако се земе предвид и фактот дека...

Земјоделството значаен фактор за излез од економската криза

Во оваа насока сѐ повеќе се размислува и во земјите од Западен Балкан, заради одржување на домашното земјоделско производство, преку побрзо отворање на зелените...