Ознака: Земјоделско земјиште

Нов пристап во контролите на земјоделските површини – ќе се снимаат...

Со исплатата на субвенциите по површина обработливо земјиште независно од видот на земјоделската култура, се создадоа можности за воведување нов пристап во спроведувањето на...

Уставниот суд го централизира земјоделското земјиште

Делови од текстот на Законот за земјоделско земјиште во Република Српска е поништен од Уставниот суд на Босна и Херцеговина, поради што политичките претставници...

МЗШВ: Нема никакви незаконски распределби на државно земјоделско земјиште под закуп

Во врска со обвинувањата на дополнителниот заменик-министер за земјоделство, шумарство и водостопанство, Цветан Трипуновски изнесени на денешната прес конференција, Министерството за земјоделство, шумарство и...

Пазарно адаптирање на полупазарните млекопроизводители

Иднината на полупазарните стопанства е важна поради нивната улога кај заштитата на селската заедница, што се акцептира и во заедничката аграрна политика на ЕУ....

Државата дава под закуп 600 хектари земјоделско земјиште

Вкупно 318 договори ќе се склучат по јавниот повик за давање под закуп на земјоделско земјиште во државна сопственост до три хектари. Потпишувањето на...

Голем интерес за јавниот повик за давање на земјоделско земјиште под...

Близу 300 понуди за учество на јавниот повик за давање под закуп на земјоделско земјиште во државна сопственост до три хектари пристигнаа во Министерството...

Истекуваат роковите за закуп на земјоделско земјиште до и над три...

Рокот за доставување документација за јавниот повик за давање под закуп на земјоделско земјиште во државна сопственост до три хектари истекува на 11 јануари,...

Земјоделското земјиште масовно се распродава

Поради миграцијата на луѓето во Бугарија се интензивира пазарот за продажба на земјиштен имот. Сѐ повеќе земјопоседници го истражуваат пазарот за да добијат информации...