Ознака: земјоделски култури

Од градот уништени земјоделски површини во Липково и Старо Нагоричане, излеана...

Граѓани денеска алармираат дека во Куманово поради обилните врнежи има одрони на патот во село Сушево. Градоначалникот на општина Старо Нагоричане, пак Бобан Цветановски...

МЗШВ: Досегашните ниски температури не предизвикуваат штети врз земјоделските култури

Досегашните минимални температури забележани во државата нема да предизвикаат штети врз земјоделските култури, а моменталните ниски температури не се невообичаени за овој период  и...

Дождот добредојден за земјоделството, велат агрометеоролозите

Бранот врнежи што ја зафати Македонија е добредојден за земјоделските култури. Според агрометеоролозите, недостигаше влага во површинскиот слој на почвата особено поради топлото време...