Ознака: зеленчуци

На кој начин ефикасно да ги отстраниме пестицидите од овошјето и...

Со миењето под вода се отстрануваат само механичките нечистотии и мало количество пестициди, така што многумина користат благ детергент за миење садови и четка,...

Видови зеленчуци што може да се одгледуваат во саксија

Домување Одгледувањето зеленчук во саксии стана особено популарно во последниве години. На тој начин во исхраната ќе вклучите здрава храна, која не е полна со...

Шеснаесет протеински овошја и зеленчуци

Од особена важност за вашето тело е да внесете протеини во вашата секојдневна исхрана. Протеините ви помагаат во многубројни телесни функции, но исто така...

За секој дел од телото постои намирница

Сите ние барем еднаш во животот сме ја слушнале поговорката „ти си тоа што го јадеш“. Можеби порано ни било смешно, но сега науката...

Клучот на здравата исхрана е во балансот

Свеста за поздрав начин на живот во најголем број случаи расте дури откако ќе се дијагностицира болест Покачен крвен притисок, зголемено присуство на шеќер во...