Ознака: заробена држава

Каде е дното на заробената држава

Коментар Не знаевме до каде Агенцијата за филм може да биде заробена и да се претвори во своја спротивност, па наместо да ги движи работите...

Новото значење на терминот „заробена држава“

Терминот „заробена држава“ сѐ почесто се користи од политичарите кога треба да се прикаже состојбата во земјите од Западен Балкан. Во оваа група се...

Сдсмовски и вмровски воздух

За Македонија во моментов загадувањето на воздухот е државен непријател број 1, кој не избира кого ќе нападне. Тој е како масовен убиец пуштен...

„Фридом хаус“ за Македонија нотира ослободување на заробената држава

Македонија, заедно со Естонија и Узбекистан, е посочена како светла точка во најновиот извештај „Нации во транзиција“ на американската невладина организација „Фридом хаус“. - Најголемата...