Ознака: загрозеност

Ново нафтено поле во Намибиjа ќе загрози 130.000 слона

Истражувачки проект што се реализира во Боцвана и во Намибиjа на африканскиот континент претставува закана за екосистемите, локалните заедници и за дивите животни, предупредуваат...

Загрозеноста на државата однатре поголема отколку однадвор

Наместо на исламскиот тероризам, безбедносните служби на САД ќе му дадат приоритет на „домашниот тероризам“ Стратегиските документи на Белата куќа поврзани со опасностите од тероризмот...

Македонскиот јазик го нема соодветниот третман од државата

Чувството на загрозеност, или барем несоодветен третман на македонскиот јазик во сопствената држава, кое е особено доминантно во последните три години, е предизвикано пред...