Ознака: завод за статистика

И транспортерите го плаќаат „данокот“ на рецесијата

Податоците за количеството превезена стока се реален одраз на кондицијата на националната економија, како и на кондицијата во која се наоѓаат домашните компании, по...

Намален бројот на новороденчиња

Според податоците на Државниот завод за статистика, во Македонија минатата година се родени вкупно 19 167 деца, од кои живородени се 19.031, а 136...

Алијанса за Албанците бара од Заводот за статистика да ги отстрани...

Од Централниот штаб на Алијанса за Албанците велат дека внимателно го следат процесот на регистрација на дијаспората и дека се целосно посветени на помагањето...

Различни толкувања за стапката на невработеност

Како намалувањето на невработеноста, иако бавно, воопшто е можно кога немаше пораст на економијата во последниве години, а првиот поголем раст на БДП е...