Ознака: ЕУРОСТАНДАРД

Уставниот суд донесе одлука во полза на штедачите на Еуростандард банка

Уставниот суд на вчерашната седница донесе одлука со која го укинува членот 163, став 3 од Законот за банките, со што е прифатено барањето...

Трифун Костовски објави граѓанска непослушност

По повод одлуката на основниот Кривичен суд за замрзнување на имотот на Трифун Костовски и отфрлање на неговата жалба во случајот со „Еуростандард“ како...

Отворањето стечајна постапка врз Еуростандард банка е најобичен грабеж

Во ексклузивно интервју за „Нова Македонија“ познатиот бизнисмен вели дека првенствено најбитно му е да бидат обесштетени сите коминтенти на банката, а ако остане...

Дали можеше да се спаси Еуростандард банка со административно управување

Ставањето една банка под администрација, според упатените, е мерка што се применува во светот и која дава позитивни резултати во напорите за санација на...

Првото стечајно рочиште за Еуростандард банка во октомври

Стечајната постапка над должникот Еуростандард банка АД Скопје ќе ја води стечајниот управник Душко Тодевски од Скопје, а првото рочиште за испитување и утврдување...

Може ли вирусот од Еуростандард банка да го нападне банкарскиот систем

Над две илјади компании остануваат без пристап до своите трансакциски сметки поради затворањето на Еуростандард банка, а околу 800 милиони денари изнесувале депозитите што...

Стрес-тест за стотици илјади граѓани и компании

Пропаѓањето на банката со себе повлекува многу нејаснотии и неизвесност за стотици илјади граѓани, кои имале сметки и депозити во банката, и за голем...