Ознака: електрични тротинети

Електричните тротинети се високоризични доколку се управуваат неправилно

ЦЕНТАРОТ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО КРИЗИ ДЕТЕКТИРА И „ТРОТИНЕТ-КРИЗА“ Од неправилно и несоодветно возење и користење на електричните тротинети, заклучно со мај годинава, биле повредени 11...

Од утре почнува аплицирањето за субвенциите за велосипеди и електрични тротинети

Градот Скопје утре ќе ги објави јавните повици за доделување субвенции за велосипеди и електрични тротинети во 2020 година. Новитет оваа година е што граѓаните...

Електричните тротинети без закон, а веќе учесници во несреќи

Жена што управуваше електричен тротинет доби тешки повреди во сообраќајна несреќа со автомобил. Се поставува прашањето чија е одговорноста за несреќата и дали воопшто...

Европа не знае што да прави со електричните тротинети

Со зголемувањето на популарноста на електричните тротинети, Европа се бори да ја регулира нивната употреба по низа несреќи, пренесува Би-би-си. Користењето електрични тротинети претставува еден...

Електрични тротинети само за постари од 14 години

Бугарија Електричните тротинети стануваат сè попопуларни во Бугарија, а наскоро ќе биде отворена и првата агенција за изнајмување на овие превозни средства во главниот град...

Невидливи во законите, непредвидливи во сообраќајот

А според сегашните прописи за безбедност на сообраќајот на патиштата, оние што возат тротинети спаѓаат во категоријата пешаци. Тука, всушност, е и парадоксот кога...

Правила за користење на електричните тротинети

Електричните тротинети, преку две различни компании, достапни им се за изнајмување на Грците и туристите во Солун и во Атина. Поради зголемено интересирање за...

Исцрпени финансиите на Град Скопје за субвенции на електрични тротинети

Град Скопје ги информира граѓаните дека се исцрпени средствата предвидени за субвенции за купување електротротинети, поточно дека денеска заклучно со 12 часот се пристигнати...

Електричните тротинети сѐ поприсутни на улиците

Возењето електричен тротинет станува сѐ попопуларно кај нас, бидејќи има многу предности. Тротинетите се тивки, лесно преносливи, не ја загадуваат околината и лесно може...

Електричните тротинети опасност во сообраќајот

Возењето на овие тротинети не е регулирано со закон. Градот Скопје го субвенционира нивното купување заради намалување на загаденоста на воздухот. Поради нивното користење,...