Ознака: другите

Моќта на релацијата Грција – САД и немоќта на другите

Според воено-политички аналитичари, Преспанскиот договор беше само едно ситно камче во мозаикот на исполнување на регионалните стратегиски цели на посилните. Но аналитичарите истакнуваат и...

Што сакаат другите од Македонија?

Што бара Бугарија од нас? Уф, најпосле министерката на надворешните работи на соседната ни држава Екатерина Захариева го изложи тоа јасно, гласно, разбирливо и...

Отворен повик „Другите“ за испраќање на креативни дела

„Портрет“ во соработка со фондацијата „Фридрих Еберт“ го објавува отворениот повик „Другите“ (The Others) за испраќање на креативни дела (фотографија, текст, илустрација, краток филм,...