Ознака: дпи

ДПИ реализирале 550 надзори, изречени се казни во висина од...

Од 19 септември, кога е донесена првата владина Одлука за намалување на цените, направени се над 550 надзори, издадени се преку 32 платни налога...

Граѓани кои ќе забележат неправилности, веднаш да пријават во пазарниот инспекторат,...

Државниот пазарен инспекторат (ДПИ) ќе постапува кај сите субјекти, без селекција и без компромис, како и досега. Пазарниот инспекторат и понатаму останува да работи...

Инспекција на Кванташки, Трајковски вели дека ќе има и одземање стока,...

Ќе има и одземање стока од нерегистрирани трговци на мало, изјави за МИА, директорот на Државен пазарен инспекторат, Горан Трајковски, истакнувајќи дека никој не...

Извршени 650 инспекции за замрзнатите цени, прекршоци кај 22 економски субјекта

Од денот на донесување на владините одлуки за определување највисоки цени за одделни производи во трговијата на мало и за ревидирање на замрзнатите цени...

За шест дена, пазарната инспекција извршила над 500 надзори и издала...

Државниот пазарен инспекторат во периодот од 20 до 26 март извршил над 500 инспекциски надзори на целата територија на Македонија. - Издадени се над 180...

Трајковски ќе ги открие непочитувачите на замрзнатите цени

Непочитување на замрзнатата цена на лебот од 33 денари, несоодветна грамажа, немање најмалку 80 отсто од производите на рафтовите, се само дел од прекрошоците...

Државен инспекторат наплатил 100 илјади евра во казни од непочитувачи на...

Државниот пазарен инспекторат (ДПИ) од 13 до 19 март изврши над 650 инспекциски надзори на целата територија на државата при што наплати и издаде...

Пазарна инспекција од утре ќе проверува дали поевтиниле макароните и млекото,...

Пазарната инспекција од утре на терен ќе врши контроли по маркетите за да види дали се спроведува одлуката за замрзнување на цените на тестенините...

ДПИ: Извршени над 250 контроли за лебот, издадени шест прекршочни налози...

Државниот пазарен инспекторат (ДПИ) во саботата изврши над 250 надзори и контроли на територија на целата држава. Од надзорите и контролите е утврдено дека...

Не сме надлежни да утврдиме зошто нема леб, онаму каде што...

Утврдено е дека цената на лебот, што е опфатен со владината одлука, е 33 денари, онаму каде што го има, истакна Александра Котели од...