Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24842)

Инфоден за користење на мерките од ИПАРД-програмата

Секторот за управување со ИПАРД-фондовите при Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство денеска, со почеток во 11 часот, во салата на советот на општината...

Вистински случки како од филмско сценарио

Бегствата од затвор често се добра инспирација за филм, иако она што е прикажано на филмското платно понекогаш не соодветствува целосно со вистинската приказна...

Правна помош за жртвите на насилство

Доколку сте жртва на насилство или познавате некој што трпи насилство, но нема храброст да го пријави тоа, побарајте поддршка и информирајте се за...

Од 1 февруари, образовни и лични асистенти за децата со попреченост

Децата со попреченост од 1 февруари ќе добијат образовни и лични асистенти. Во согласност со новиот закон за основно образование, каде што во членот...

Одлуки за поефикасна легализација

Советниците на општината Прилеп на 39-та седница, со обемен дневен ред од 43 прашања од интерес на граѓаните, донесоа повеќе одлуки значајни за функционирањето...

Реконструкција на јавни чешми

Во општината Чешиново-Облешево се реализира проект за реконструкција на јавните чешми со партерно уредување, во населените места Бања, Бурилчево, Соколарци, Спанчево и Теранци. Проектот предвидува...

Битола добива нов симбол на кружниот тек кај „Дулието“

Трудот со шифра СХАРП на авторите Дејан Томски и Мила Ролиќ е избран од петте труда што пристигнаа на распишаниот конкурс за избор на...

Термалната камера чека активација

ЕКИПА НА „НОВА МАКЕДОНИЈА“ НА МЕЃУНАРОДНИОТ АЕРОДРОМ „СКОПЈЕ“ Обезбедена е и специјална изолациска соба на аеродромот, со лекарска екипа за прегледи на сомнителни случаи и...

Паѓа интересот за изборните процеси

ИСТРАЖУВАЊЕ ВО ПЕТ ЗЕМЈИ-ЧЛЕНКИ НА ЕУ И ЗЕМЈИ-КАНДИДАТКИ ЗА ЧЛЕНСТВО И покрај различните општествeни појави и предизвици во државите, причините за незаинтересираност за изборните процеси...

Замина бесмртниот Коби, останаа незаборавните кошеви на Брајант

Пред спортската сала на Лос Анџелес лејкерс, во која Брајант ја помина целата своја кариера, веднаш по објавувањето на тажната вест спонтано почнаа да...