Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24628)

Јубилејниот фестивал за гитара „Тремоло“ со многу гости

­Детскиот културен центар - Карпош и градот Скопје од 9 до 12 мај го организираат интернационалниот фестивал за гитара „Тремоло“. Овој интернационален фестивал, кој...

Визуелната реалност има поголемо значење бидејќи живеам во тишина

Дарко Базерко, ликовен уметник „Македонски народни везови“ е насловена изложбата на која своите најнови дела ќе ги претстави уметникот Драко Базерко, в петок, во...

Словенија доби најмногу од царинското ембарго

Царинската рамка од Косово за увоз на производи од Србија на српската економија ќе ѝ нанесе штета од 500 милиони евра годишно, а корист...

Турците масовно отвораат дуќани во Будва и во Котор

Турција е на четвртото место според приливот на странски инвестиции во вредност од 50 милиони евра Црногорското приморје во последните две години е нова топ-дестинација...

Германско-француски ривалитет во косовскиот спор

Германската канцеларка Ангела Меркел и претседателот на Франција, Емануел Макрон, на самитот во Берлин лично се заложиле да бидат директно вклучени во дијалогот меѓу...

Бројот на електромобили во ЕУ континуирано расте

Од вкупно регистрираните 262 милиони автомобили во земјите-членки на Европската Унија, околу 2 милиони, или само 0,8 проценти, се класифицирани како електрични автомобили или...

Литија со моштите на свети Георгиј ја освети Струга

Струга вчера ја имаше досега најмасовната црковна поворка - литија, со повеќе од 10 илјади посетители, на која се прикажаа моштите на светиот великомаченик...

Највисока оценка само за шест училишта

Само шест од вкупно 161 училиште, во колку што била спроведена интегрална евалуација, биле оценети со оценката многу добар, покажува извештајот на Државниот просветен...

Препродавачите ги вивнаа цените на овошјето и на зеленчукот

Цените на сите земјоделски производи растат во синџирот на препродажбата, а профитот го собираат препродавачите, и тоа на штета и на производителите и на...

Балканот и на море и на копно стратегиски важен за Западот

Супермоќниот носач на авиони „УСС Абрахам Линколн“, кој наскоро би требало да вплови во хрватските води, според експертите, е уште еден доказ за воено-стратегиското...