Ознака: двотретинско

Во трката за двотретинско мнозинство се погазува основниот принцип на поделба...

Во овој момент е потребен отворен и широк општествен дијалог како да се најдат решение за целата ситуација и излез од уставната пат-позиција, решение...

Меѓународна бура во домашни едра и курс кон промена на Уставот…

Станува јасно дека како што временскиот простор се стеснува, така поизвесен ќе станува и ќе се засилува ветрот во едрата на бродот на кој...

Калимеро за двотретинско мнозинство

Интензитетот на носење и менување на законите во интерес на некои пратеници што својот глас за уставните измени го условуваат со нивно ослободување од...