Ознака: гума за џвакање

Гума за џвакање стара 10.000 години открива податоци за исхраната...

Пред десет илјади години, група тинејџери во денешна Шведска џвакале и плукале парчиња смола од бреза, на ист начин како што современите деца може...

Интересно откритие на научниците: Гума за џвакање што може да ги...

Експериментална гума за џвакање, која содржи протеин што ги „заробува“ честичките на коронавирус може да го ограничи количеството на вирус во плунката и да...