Ознака: Гордана

Гордана, името и Уставот

Македонија нема море ама силно се разбранува. Брановите што при читањето на свечената изјава за највисоката функција во државата ги предизвика гордата Гордана, новата...

Слобода за Гордана!

Во десетгодишното пишување за „Нова Македонија“, сум пишувал слободно, без ограничувања за сите теми. Самопоставени ограничувања за коментирање, од повеќе причини, сум имал и...

Тефтерчињата на Гордана

Ова го повторувам како расипана плоча веќе дваесет години. Иако никој не слуша, да се обидам повторно. Сега повод (а не причина) се изборот...

Снешко и Гордана

Прекрасно јануарско утро. Маврово беше облеано со сонце. Куќичките, дополу завиени во снегот, сѐ уште спиеја. Снешко се сончаше во дворот. Уживаше во првите...

Европската титула за спортската историја

Гордана Нацева и нејзините другарки, по десетгодишна заедничка работа и секојдневни тренинзи, во 2002 година се искачија на европскиот Олимп. Во дебито на Светското...