Ознака: „Гаврош“

Драми од Мартин Мекдона во издание на „Гаврош“

Издавачката куќа „Гаврош“ промовира драми од Мартин Мекдона, „Трилогијата Линејн: ’Мис на Линејн‘, ’Череп во Конемара‘ и ’Осамениот запад‘“ во превод на Горјан Милошевски...

Визуелно-книжевен експеримент во „Гаврош“

Во кафе-книжарницата „Гаврош“, вечерва, со почеток во 20 часот, ќе се одржи првото издание на визуелно-книжевниот експеримент „Пиктографи 01“. Најавено е учество на илустраторот Ване...