Ознака: внимателност

Време на искушение и внимателност

Во 2022-та, пред нашата држава претстојат сериозни предизвици, за чие надминување ни е потребно нешто многу повеќе од среќа, пред сѐ многу знаење и...

СЗО повика на внимателност за руската вакцина против коронавирус

Светската здравствена организација (СЗО) ја повика Русија да ги следи меѓународните насоки за производство на вакцина против коронавирусот, откако земјата соопшти дека ќе почне...

Какви опасности кријат жештините

ВО ОЧЕКУВАЊЕ НА АФРИКАНСКИОТ ТОПЛОТЕН БРАН Најавениот топлотен бран што од утре треба да ја зафати земјава и да трае до средината на следната недела,...