Ознака: Виртуелна

„Мета“ ќе создаде своја виртуелна валута

Иако компанијата „Мета“ се откажа од својата криптовалута дием, се чини дека сепак ќе се појави виртуелна валута, која во моментов интерно се нарекува...

Виртуелна изложба и на завршницата на „Риека 2020“

Во рамките на априлската завршница на програмата на Европските денови на културата - „Риека 2020“, која е приспособена на условите на актуелната пандемија, кога...

Виртуелна изложба на костимите од серијата „Круна“

Ретко кој останува индиферентен на оригиналните костими направени специјално за серијата „Круна“, кои сега може да се видат одблизу, преку дигитални уреди. Музејот „Бруклин“...

Виртуелна прослава на Нова година и Божиќ

На нешто помалку од еден месец до Нова година, кога бројот на новозаразени секојдневно е над 1.000, јавноста е во очекување на прецизни насоки...

Виртуелна посета низ пастелнорозовата куќа на Моне

Фондацијата „Клод Моне“ нуди виртуелна тура низ пастелнорозовата куќа на импресионистичкиот уметник и нејзините градини. Многу од неговите најпознати дела, вклучувајќи ги и неговите...

„Децата на виртуелната стварност“

Едукативниот хрватски документарен филм „Децата на виртуелната стварност“, за влијанието на видеоигрите врз децата и младите, кој обелоденува непознати факти за светот на видеоигрите,...

Виртуелната реалност и аугментираната реалност следни во чекорот на развојот на...

Од некои преценети од други драстично потценети, новите технологии како виртуелната реалност (или ВР) и аугментираната реалност (АР) оставија трага што ја менува перцепцијата...