Ознака: весници

Лондон планира да забрани странски држави да имаат удели или акции...

Предложениот закон доаѓа како одговор на понудата поддржана од ОАЕ за весникот „Дејли телеграф“ и за магазинот „Спектатор“ Владата на Велика Британија се обидува да...

Депонии во пламен ја задушија Македонија

„Гори депонијата кај Буково на патот за Охрид“, „Тетово се задушува од загаден воздух и неиздржлива миризба и чад“, „Затрупан влезот на градската депонија...

По 320 години, „Виенер цајтунг“ го отпечати своето последно дневно издание

Еден од најстарите весници во светот „Виенер цајтунг“ го отпечати своето последно дневно издание, по речиси 320 години од излегувањето на првиот број, пренесува...

Од архивите на софискиот печат: Уште во почетокот на 20 век,...

Во почетокот на 20 век, во Бугарија се печатеа голем број весници и списанија што се занимаваа со македонското прашање и револуционерната борба на...

Сѐ уште има луѓe што со нетрпение го чекаат секој нов...

Ненад Деспотовиќ, дистрибутер на весници на „Нова Македонија“ Веќе триесет години колпортерот Ненад Деспотовиќ е во нераскинлива врска со весникот „Нова Македонија“. Тој е задолжен...

Неколку симпатични зборови за каузата на Македонецот

Негирањата на македонската историја продолжуваат во бугарските медиуми. Еден од последните примери е искажувањата на Иван Николов - бугарски новинар и редактор на списанието...

Уметница раскажува приказна за карантинот преку наслови од весници

Уметницата Татјана Труве подигна копија од францускиот весник „Либератион“ кон средината на март и наиде на апокалиптична насловна страница со наслов: „Еден ден претходно“....

Растат влијанието и довербата во весниците

По спојувањето на едни од најголемите издавачи на весници во САД - „Њу медија/ Гејт хаус“ и „Ганет“ - новата компанија ќе го поседува...

Длабочината на информирањето е во печатените медиуми

Весниците - темел на демократската кондиција на едно општество Многу држави во Европа на најразлични начин го помагаат издавањето на весниците поради тоа што нивното...

Весници на пролетта

Деца, сте ги виделе ли весниците на пролетта? Сте ги виделе ли, прашувам. Молчите. Се смешкате... Значи, сте ги виделе. Тие се, како што...