Ознака: Васил Мукаетов

Најново од писателот за деца Васил Мукаетов

Драги деца, денеска ексклузивно во „Колибри“ објавуваме песничка од новата збирка на Васил Мукаетов, насловена „Лево, десно, никако во тесно“, која е во подготовка. Инаку,...

Секогаш на страната на децата

Нови книги за деца: „Има ли и страна петта?“ на Васил Мукаетов По три децении од излегувањето на првата книга за деца на познатиот македонски...

Од творештвото на писателот Васил Мукаетов

Ку-ку кукавица, сезналица Домашен заштитен знак, тик-так. И пак, тик-так... Од ѕидот се огласува, гласот што ќе го прати, во куќичка ќе се врати. И така секој ден, секој час. Ку-ку дома...

Од бележникот на писателот Васил Мукаетов

Денеска, драги деца, ексклузивно на страниците на „Колибри“ објавуваме песни од најновата книга на писателот Васил Мукаетов, која е во подготовка, но наскоро ќе...

Денеска им е роденден на поетите Васил Мукаетов и Филип Димкоски

Двајцата омилени писатели за деца, Васил Мукаетов и Филип Димкоски, иако се од различни генерации, многу се почитуваат и добро соработуваат. Тие имаат и...

Незаборавна дружба со шестоодделенците од ООУ „Киро Глигоров“ од Скопје

„Колибри“ и писателот за деца Васил Мукаетов го искористија крајот на оваа учебна година за да се сретнат со учениците од две шести одделенија...

Запознај ја татковината преку поезија

Драги деца, од денеска во новата рубрика „Запознај ја татковината преку поезија“ ќе имате можност да прочитате песни на познати македонски поети за деца,...

Наместо збогум, договор за нова средба!

Писателот Васил Мукаетов во посета на ООУ „Невена Георгиева-Дуња“ во Скопје Во училишната библиотека на ООУ,,Невена Георгиева-Дуња“ во општината Кисела Вода, Скопје, во пресрет на...

Со шегите најдобро се штити растењето

Балкански писатели за деца во „Колибри“: Љубивое Ршумовиќ Денеска во рубриката „Балкански писатели за деца“ во „Колибри“ ќе ви претставиме дел од творештвото на познатиот...

Писателот Васил Мукаетов го прослави 80-от роденден!

Васил Мукаетов, познатиот македонски писател за деца, во понеделникот го одбележи својот јубилеен 80-ти роденден. Неуморен и плоден како и досега, тој веќе размислува...