Ознака: Ванчо Ѓорѓиев

Делчев е симбол на борбата на македонскиот народ за слободна држава,...

Годинава имаме и 120 години од Илинденското востание, имаме 130 години од создавањето на македонската револуционерна организација, 120 години од загинувањето на Гоце Делчев,...

Реконструкција на цевковод со главен довод на вода во „Пашоски ливади“...

Општина Прилеп започна со реализација на проектот за реконструкција на цевковод со главен довод на вода од извориште во местото викано „Пашоски ливади“ до...

Ѓорѓиев се повлече од заедничката комисија со повик до членовите да...

Раководејќи се од професионалниот интегритет и личните принципи, ја известувам македонската јавност дека од денес ја напуштам работата во заедничката мултидисциплинарна експертска комисија за...

Искричења меѓу македонските и бугарските историчари

Во пресрет на утрешната онлајн средба на мешовитата комисија за историски и образовни прашања, македонската и бугарската страна се со различни ставови. Атмосферата стана...

Политичарите да сфатат дека историјата е наука, а не средство за...

Го оценувам ова интервју како навреда за целиот македонски народ, без оглед каде живее, и за сите граѓани на државата Македонија, без оглед на...