Ознака: Благој

Благој Давков: Човекот што двапати беше обесен од бугарските фашистички окупатори

Оваа 2023 година се навршуваат точно 80 години од многу значајни настани, процеси што се круцијални за македонската државност, а се одбележуваат некако стихијно,...

Благој Нацоски гостува во Филхармонија за концертот „24 илјади бакнежи“

Оркестарот на Филхармонијата утревечер, 13 февруари, во 20 часот, ќе го одржи традиционалниот концерт по повод Денот на вљубените, насловен „24 илјади бакнежи“. На...