Ознака: Антиупатства

ЕНИГМАТА ОКАПИ, 4

Антиупатства за лична употреба Меркуција моја, Замисли, ги видов Џонсонови на ТВ. Се прикажуваше емисија за африканските фотографи, во чии рамки пуштаа стари документарци, а меѓу...

ЕНИГМАТА ОКАПИ, 3

Антиупатства за лична употреба 20.7 Љубена моја! Во Енциклопедијата на лексикографскиот завод (Загреб, 1964) под W, за Виткаци нема ниту ред, но презимето и името, оние на...

ЕНИГМАТА ОКАПИ, 2

Антиупатства за лична употреба 14.07 Мила моја, Во книшката (многу, многу ти благодарам) има извонредни податоци: безгласното разбирање на мајката и ждребето, учењето хигиена (окапито е, тоа...

Умберто и крадецот на чадори (4)

Антиупатства за лична употреба - Ама еве сега не сте сами. Со мене сте – се обиде да го охрабри чадорот. - Ти благодарам, Умберто –...

Алтер его

Антиупатства за лична употреба Го пробуди звукот од улицата, десет пати погласен од зуењето на стоматолошки апарат. „Штотуку се раздени, а тие пак нешто средуваат“,...

Риболовна импресија

Антиупатства за лична употреба Минатата недела ми го украдоа велосипедот што со години ме возеше низ скопските улици, па така, одам пеш по Партизанска, не...

ЗА ТРИЛОГИЈАТА „КРУЖНО ПАТУВАЊЕ“

Антиупатства за лична употреба Трилогијата „Кружно патување“ е анимиран проект со вдахновена тимска соработка, составен од три посебни целини, поврзани меѓусебно преку неколку важни компоненти...

Трибунот Толстој (4)

Антиупатства за лична употреба Ако се следи пак како, по неговата прва париска посета, тече заемниот однос со Тургењев, кој вообичаено патува низ Европа, ќе...

Бигмен, 2

Антиупатства за лична употреба Тогаш (можеби од преголемата возбуда) му се причини дека на спротивниот крај на салата, кај влезот, нешто се мрда. Нешто големо...

Патникот дедо Санде

Антиупатства за лична употреба Мил Сашо, Ти одговарам на твојата молба да напишам нешто за семејството Прокопиеви. Ако бидам жив и отидам во с. Кокино, можеби...