Ознака: „Анимакс“

Кинескиот „Момчето покрај прозорецот“ победник на „Анимакс“

Кинескиот краток филм „Момчето покрај прозорецот“ на авторот Кс Жанг е годинашниот добитник на наградата „златна тула“ на меѓународниот фестивал за анимиран филм „Анимакс...

Данскиот „Ништо не се случува“ победник на осмиот „Анимакс“

На годинашното осмо по ред издание на фестивалот за анимиран филм „Анимакс“, кој се одржуваше од 29 ноември до 2 декември под мотото „Не...