Ознака: Александар Поповски

Во спомен на македонскиот поет и писател за деца Александар...

Во денешниот број на „Колибри“ објавуваме неколку песнички во спомен на македонскиот романописец, поет и писател за деца Александар Поповски, кој почина на 28...

Почина истакнатиот македонски проблемист Александар Поповски

ИН МЕМОРИАМ Александар Поповски, основоположникот на организираниот проблемски шах во Македонија, почина во Скопје, во 91-та година од животот (1932-1923). Неговите почетоци на ова поле...

Почина Александар Поповски

На деведесетгодишна возраст, вчера почина Александар Поповски, борец, партизан, претседател во повеке мандати и почесен претседател на Здружението на Македонците од егејскиот дел на...

Признанието „Борислав Траиковски“ доделено на уметникот Александар Поповски

Деновиве во изложбениот салон на Магазата во Битола беше отворена годинашната изложба на Друштвото на ликовните уметници на Битола. На изложбата со свои ликовни творби...

Српско народно позориште со претстава на Дуковски – Поповски

На големата сцена на Македонскиот народен театар на 18 февруари ќе гостува Српско народно позориште од Нови Сад, со претставата „Духот што оди (Патот...

МНТ е одраз на отсуството на културна политика

Многумина се разочарани од тоа што се случува, или повеќе од тоа што не се случува во културата, која никако да фати правец, особено...