Ознака: ад есм

Донација од синдикатите на АД ЕСМ и РЕК „Битола“ за вакциналниот...

Синдикалната организација на АД ЕСМ и Синдикатот на РЕК Битола донираа вода за пиење во Вакциналниот пункт во Битола. Вкупно 13.000 шишиња вода се...

РЕК „Битола“ доби шест нови еко-автобуси

Во присуство на премиерот на Владата, Зоран Заев, првиот човек на АД ЕСМ, Васко Ковачевски, УО на ЕСМ и менаџерскиот тим на РЕК „Битола“,...

Смена на предтурбинските затворачи во хидроелектраната „Глобочица“

Во хидроелектраната „Глобочица“ - ХЕЦ Црн Дрим деновиве се одвива голем зафат на целосна замена на предтурбинските пеперуткасти затворачи заедно со куќиштето. Во доцните...

Ден на рударите – наградени најдобрите вработени во РЕК Битола и...

По повод верскиот празник Голема Богородица, кој се прославува и како Ден на рударите, во рударско-енергетските комбинати во Битола и во Осломеј беа доделени...

Целосна дезинфекција на работните простории и автобусите во ЕСМ и сите подружници во...

Викендов во просториите на АД ЕСМ, дирекцијата и во сите подружници на компанијата се врши вонредна дезинфекција на работните простории, службените возила и автобусите...

Состојбата со вода во акумулациите е стабилна

Денеска генералниот директор на АД ЕСМ, Васко Ковачевски го посети Охрид и на средба со директорот на Подружницата ХЕС Црн Дрим, Сашо Коркут, разговараше...

АД ЕСМ чистеше на плоштадот, езерото Козјак, градската болница

Вработените на АД ЕСМ од дирекцијата и од подружниците во Скопје, Битола, Тетово, Гостивар, Струга и Кавадарци се вклучија во државната акција за чистење...

Електроенeргетскиот сектор е стабилен

Васко Ковачевски, генерален директор на АД ЕСМ Производството на електрична енергија оди според планот, па дури и над тој план, што е можно со добра...

АД ЕСМ издвои над 400 илјади евра за подобра животна средина...

АД ЕСМ и РЕК Битола годинава издвоија околу 25 милиони денари за трите пелагониски општини – Могила, Новаци и Битола врз основа на Законот...

Донација на АД ЕСМ за фотоволтаична електрана и стипендии на Техничкиот...

АД ЕСМ на Техничкиот факултет во Битола му донираше десет илјади евра за набавка на фотоволтаична електрана која што ќе произведува електрична енергија за...