Ознака: австралиски

Ѓоковиќ: Крајно сум разочаран

Неизвесноста траеше 11 дена, а вчера одлуката на министерот за имиграција Алекс Хок за укинување на визата за Ѓоковиќ ја потврди тричлениот Федерален судски...

Чоколадо старо 120 години пронајдено кај познат австралиски поет

Кога од Националната библиотека на Австралија неодамна ги нашле личните работи на славниот поет Ендру Бартон Патерсон, познат под псевдонимот Банџо, последното нешто што...