Фото: Принтскрин

На социјалните мрежи не престануваат да се шират емотивни снимки и фотографии од хоророт што им се случи на илјадници луѓе по катастрофалните земјотреси во Турција и Сирија. На една од таквите снимки, во сирискиот град Алепо, може да се види 9 годишно девојче меѓу урнатини како во прегратка го држи својот помал брат во обид да го заштити. Спасувачите се обидуваат да го охрабрат девојчето, кое тивко им одговара на нивните прашања.