Фото: Принтскрин

Белгиската полиција разбила албанско-бугарска нарко група која била активна на територијата на оваа земја.

– Во акцијата уапсени се 11 лица, извршена е контрола во нивните домови во повеќе градови во Белгија, при што запленети се четириесет килограми кокаин и тринаесет килограми хероин, 100 илјади евра, за кои постојат основи на сомнение дека се стекнати од продажба на дрога, 12 парчиња огнено оружје, повеќе палети со тутунски производи и неколку возила – јави Ора њуз.

Наркобандата користела возила опремени со скриени прегради за транспорт на дрога што доаѓала од Холандија, дистрибуирајќи ја во Белгија и Обединетото Кралство.