Фото: Пиксабеј

Нега и убавина

Пред да побарате решение за должината и волуменот на вашите трепки во вештачките трепки и во новите популарни методи за продолжување, размислете за момент дали навистина ова е сѐ што имате на располагање. За среќа, природата дава многу добра алтернатива во овој случај, а тоа е употребата на рицинусовото масло за природен раст на трепките. Рицинусовото масло се користи за нега на лицето уште од античко време. Содржи полинезаситени масни киселини, првенствено рицинолеинска киселина. Навлегува длабоко до корените на трепките и го стимулира нивното повторно растење.
Рицинусовото масло совршено ја хидрира целата трепка од коренот до врвот. На овој начин ослабените трепки ги добиваат потребната влажност и хранливи материи. Ова доведува до нивно целосно регенерирање.
Како да го забрзате растот на трепките на природен начин со рицинусово масло? Натопете четка за маскара (можеби онаа што ја користите или стара) во подготвеното масло и рутински нанесете ја на трепките како што правите кога нанесувате маскара. Погрижете се да ја покриете целата површина на трепките, горе и долу. Откако ќе го нанесете и на горните и на долните трепки, можеби ќе ви биде малку тешко да ги отворите очите бидејќи маслото е исклучително густо. Можете дури и да истурите мало количество рицинусово масло во маскарата за да ја освежите или разредите доколку се стврднала или станала тврда и тешко се шири. На овој начин го продолжувате животниот век на вашите трепки, работите на нивниот раст и сето тоа додека се шминкате.
Сепак, не можете да очекувате резултати веднаш, туку по одредено време, ќе забележите значителни резултати за околу два месеца. Искуствата на луѓето што го пробале овој трик велат дека вреди вашето трпение.