Фото: Кристијан Никодиновски

Фотографијата „Традиционална обработка на кожа во Фез“ на авторот Кристијан Никодиновски е овонеделниот избор на „Нова Македонија“ за фотографија на неделата.

– Фотографијата е направена минатата година во Фез, Мароко. Станува збор за поглед од терасата на штавилниците за преработка на кожа, каде што работници обработуваат животински кожи на традиционален начин, префрлајќи ги во мали базени полни со различни течности и боја од природни пигменти – вели Никодиновски.

Утре фотографијата ќе биде отпечатена на цела страница во печатеното издание на „Нова Македонија“.

Фото: Кристијан Никодиновски

📸 „Нова Македонија“ секоја недела избира фотографија на неделата 👇
📇 Фотографијата секој вторник, на цела страница, ќе се објавува во печатеното издание и на веб-страницата на „Нова Македонија“.
➡ Вашите авторски фотографии може да ги испраќате на [email protected]
➡ Насловот на мејлот треба да биде ЗА ФОТОГРАФИЈА НА НЕДЕЛАТА.
➡ Фотографијата треба да е со димензии 2.000 x 3.000 пиксели (ориентација портрет) и тешка до 3 мегабајти.
➡ Во мејлот треба да напишете име и презиме, наслов на фотографијата и краток опис, кои ќе бидат објавени заедно со фотографијата.
➡ Во мејлот треба да наведете и дека сте согласни да се објави фотографијата, доколку биде избрана.