фото: Иван Трпков

Фотографијата „Поглед на манастирот ‘Св. Никола Шишевски’-Матка“ на авторот Иван Трпков е изборот на „Нова Македонија“ за фотографија на неделата.
– Сликата е направена во декември 2014, од високите ридови над манастирот „Св. Никола Шишевски“ на Матка, за време на традиционалната планинарска тура по повод светскиот ден на планината – вели во описот авторот Трпков.
Утре ќе биде отпечатена на цела страница во печатеното издание на „Нова Македонија“.

фото: Иван Трпков

📸 „Нова Македонија“ секоја недела избира фотографија на неделата 👇
📇 Фотографијата секој вторник, на цела страница, ќе се објавува во печатеното издание и на веб-страницата на „Нова Македонија“.
➡ Вашите авторски фотографии може да ги испраќате на [email protected]
➡ Насловот на мејлот треба да биде ЗА ФОТОГРАФИЈА НА НЕДЕЛАТА.
➡ Фотографијата треба да е со димензии 2.000 x 3.000 пиксели (ориентација портрет) и тешка до 3 мегабајти.
➡ Во мејлот треба да напишете име и презиме, наслов на фотографијата и краток опис, кои ќе бидат објавени заедно со фотографијата.
➡ Во мејлот треба да наведете и дека сте согласни да се објави фотографијата, доколку биде избрана.